10 trucuri pentru a ne ușura curățenia de primăvară

0
280

Curățenia de primăvară este de foarte multe ori o activitate pe care foarte multă lume încearcă să o evite. Cu toate acestea, această curățenie de primăvară trebuie făcută, fie că vrem sau nu. Dacă ai fost vreodată în dispoziția de „curățenie de primăvară”, atunci ai șansa de a-ți vedea casa reîmprospătată și într-o nouă lumină.

Este important de asemenea de avut în vedere o parte foarte plăcută a curățeniei de primăvară, iar aceasta se referă la eliminarea dezordinii. În momentul în care începi curățenia de primăvară este important să deschizi jaluzelele astfel încât lumina să pătrundă cât mai eficient în interior, dar și să muți dulapurile pentru a vedea dacă este mizerie și praf după acestea. În ceea ce urmează vei găsi câteva trucuri care să te ajute să faci curățenie de primăvară rapid și fără prea multă dificultate.

1. Verifică toate ventilatoarele de pe tavan și toate corpurile de iluminat

Curatarea corpurilor de iluminat

Dacă ai ventilatoare la nivelul tavanului, foarte probabil acestea sunt pline de praf. Ei bine, pentru a le curăța poți folosi o față de pernă și aceasta va curăța tot praful fără a lăsa ca acest praf să ajungă pe podea.

2. Șterge plintele din întreaga casă

Curatarea plintelor

De foarte multe ori plintele sunt neglijate când vine vorba de curățenie. Cu toate acestea, ele sunt pline de murdărie și praf. Pentru a curăța plintele este recomandat să folosești un burete special, dar și o cârpă de microfibră pe care să pulverizezi puțin săpun.

3. Curăță partea din spate a ușilor

Curatarea usilor

Poate că ai remarcat faptul că partea din spate a ușilor și zonele din apropierea mânerelor sunt de foarte multe ori pline de murdărie. Ei bine, pentru a curăța aceste locuri este indicat să folosești un amestec de săpun și soluție pentru o curățenie eficientă.

4. Interiorul coșurilor de gunoi

Curatarea interiorului cosurilor de gunoi

Dacă nu folosim saci de plastic pentru coșurile de gunoi, acestea pot deveni foarte murdare și lipicioase. Cea mai ușoară metodă de a le curăța este de a pulveriza puțină soluție dintr-un amestec de apă cu săpun, ulterior să le frecăm puțin, iar în cele din urmă să le lăsăm să usuce la soare și la aerul curat de primăvară.

5. Petele de pe covoare

Curatarea petelor de pe covor

Majoritatea dintre noi au covoare în casele lor, iar de multe ori pe aceste covoare se observă diverse pete. Pentru a îndepărta aceste pete putem folosi diverse soluții pe care le aplicăm pe locul petelor, iar ulterior folosim o cârpă umedă pentru a curăța locul respectiv.

6. Spălarea pernelor

Spalarea pernelor

Deși poate părea destul de complicat, a spăla pernele în fiecare primăvară este foarte simplu. Tot ceea ce trebuie să faci este le bagi la mașina de spălat.

7. Gurile de aerisire

Curatarea ventilatoarelor

Cel puțin o dată pe an este important să fie curățate și gurile de aerisire din locuință. Pentru acest lucru poți folosi aspiratorul pentru a trage praful depus. De asemenea, este recomandat să înlocuiești filtrele o dată la șase luni.

8. Geamurile

Curatarea geamurilor

Odată cu venirea primăverii geamurile vor sta mai mult deschise, iar a avea geamuri curate este foarte plăcut. Tocmai de aceea, poți folosi o sticlă cu pulverizator pentru o soluție de amestec de apă cu săpun, iar această soluție să o folosești pentru curățarea geamurilor. De asemenea, curățarea tocurilor geamurilor este foarte importantă, foarte mult praf adunându-se acolo pe perioada iernii.

9. Curățarea cuptorului

Curatarea cuptorului

Cei care folosesc des cuptorul știu câtă grăsime și murdărie se poate depune pe acesta. Prin urmare, pentru a curăța cuptorul poți apela cu încredere la un amestec de praf de copt și oțet. Și treaba e rezolvată!

10. Curățarea frigiderului și congelatorului

Curatarea frigiderului

Ultima sarcină pe lista pentru curățenia de primăvară este curățarea fridigerului și a congelatorului. Cel mai simplu este să cureți imediat ce apare o urmă de murdărie, dar dacă nu reușești atunci poți curăța aceste spații periodic cu diverse substanțe speciale sau doar cu o cârpă sau burete umed.

Toate aceste trucuri te vor ajuta pentru o curățenie de primăvară efectuată într-un timp scurt, fără prea mult efort și cu costuri minime.