spot_img

4 metode simple de a curăța urmele cele mai întâlnite pe lenjeriile de masă

Dacă ești printre persoanele care adoră să invite prietenii să petreacă timp împreună sau care iubesc să organizeze petreceri private în propriile locuințe, atunci este foarte posibil ca în numeroase situații să ai o problemă în a curăța lenjeriile de masă după ce toată lumea a plecat. Ei bine, trebuie spus că există o serie de metode simple pentru a curăța aceste lenjerii de masă și a elimina cele mai comune pete de pe acestea. Fie că vorbim despre pete de grăsime, cele de vin roșu, ceară de la lumânări sau urmele de rugină, toate acestea pot fi curățate dacă folosești următorele 4 metode.

Pentru urmele de mâncare și grăsime

Tot ceea ce ai nevoie pentru a îndepărta astfel de urme de grăsime și mâncare este un spray de pretratare pe bază de petrol, detergent de rufe și praf de copt. Folosind aceste substanțe trebuie să aplici următoarele instrucțiuni:

 1. Elimină orice mâncare întărită de pe material, apoi folosește spray-ul de îndepărtat pete sau săpunul lichid direct pe pată. Aplicând aceste soluții pe ambele părți, vei lua materialul și îl vei freca puțin, iar apoi trebuie lăsat cca. 15 min.
 2. Umple mașina de spălat cu apă fierbinte, apoi adaugă 1-2 lingurițe de praf de copt și introdu lenjeriile de masă în mașina de spălat. Lasă-le la înmuiat 15 minute înainte de a le spăla la o spălare normală. Observație: pentru petele foarte greu de îndepărtat lasă lenjeriile de masă pentru cel puțin 8 ore peste noapte în detergent cu praf de copt și apă, iar apoi spală-le.
 3. După spălare verifică dacă mai sunt pete, iar dacă acestea persistă repetă pașii 1 și 2.
 4. Usucă lenjeriile de masă la aer curat sau în mașină, dar la un program ușor.

Pentru urmele de vin roșu

Ingredientele necesare includ apă gazoasă și sare sau 3 părți apă oxigenată și 1 parte detergent de vase. Instrucțiunile pentru eliminarea petelor de vin roșu de pe lenjeriile de masă sunt următoarele:

 1. Apa gazoasă: Toarnă apă gazoasă peste petele de vin roșu pentru a dilua complet vinul și imediat pune-le la spălat cu detergent.
 2. Sare: Toarnă multă sare pe pata de vin, lasă să stea 15 minute și spală apoi cu detergent în mașina de spălat.
 3. Apă oxigenată + soluție de detergent de vase: Tamponează ușor petele de vin pentru a absoarbe excesul de vin. Amestecă apa oxigenată și soluția de detergent de vase și apoi freacă soluția pe pată. După 15 minute spală în mașină folosind detergent.

Pentru picurii de ceară de la lumânări

Ceea ce ai nevoie este un cuțit pentru unt, fier de călcat, prosop de hârtie și spray pentru îndepărtarea petelor. Instrucțiunile pentru îndepărtarea petelor de ceară de la lumânări includ:

 1. Pune lenjeriile de masă la congelator pentru aproximativ 1 oră.
 2. Apoi folosește cuțitul pentru unt pentru a elimina excesul de ceară, dar ai grijă să nu deteriorezi materialul lenjeriei.
 3. Pune fierul de călcat pe minim, pune un prosop de hârtie sub și deasupra locului cu pata de ceară, iar apoi folosește fierul astfel încât hârtia să absoarbă ceara. Când este nevoie înlocuiește prosopul de hârtie și fă acest lucru până ce pata de ceară este îndepărtată.
 4. Folosește spray-ul împotriva petelor pentru a elimina orice urmă de pată, iar apoi spală lenjeria de masă cu apă caldă sau rece folosind și detergent.

Pentru urmele de rugină

Tot ceea ce ai nevoie pentru aceste pete este 1 linguriță de suc de lămâie, 2 lingurițe de sare de mare și soluție pentru îndepărtarea petelor. Respectă următorii pași și vei reuși să elimini petele de rugină de pe lenjeriile de masă:

 1. Combină sucul de lămâie cu sarea de mare până devine o pastă untoasă.
 2. Împrăștie pasta rezultată peste pete.
 3. Lasă apoi zona cu pete direct în lumina soarelui pentru 30 de minute.
 4. Clătește fața de masă pentru a vedea dacă mai sunt pete. Dacă au rămas pete, repetă pașii anteriori până ce toate petele sunt eliminate.
 5. Aplic spray de pete și apoi spală fața de masă folosind detergent.

Related Articles

Stay Connected

14,922FaniÎmi place
1,443CititoriConectați-vă
10,814AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles