Cum să amenajezi o cameră pentru a ține pasul cu vârsta copilului tău

0
215
Camera copii

Copiii cresc foarte repede și tocmai de aceea uneori este dificil să te gândești cum să decorezi o cameră pentru cei mici. Prin urmare, este indicat să te folosești de câteva trucuri inteligente pentru amenajarea camerei pentru copii astfel încât să te asiguri de faptul că dormitoarele lor țin pasul odată cu creșterea lor. În ceea ce urmează vei găsi o serie de astfel de trucuri care să îți facă sarcina de a amenaja camera mai ușoară.

  1. Cumpără un pat de copil care se transformă în pat normal

Pătuțurile și paturile pentru copii pot fi investiții cu adevărat mari. Prin urmare, atunci când peste câțiva ani acestea sunt prea mici pentru copiii care au crescut deja, ele devin o risipă. Secretul este să cumperi unul care se transformă într-un pat de copil cu o lungime maximă. Există chiar pătuțuri și paturi de copil care se transformă într-un pat single de mărime normală.

  1. Alege o combinație de culori neutră

Camerele copiilor au de obicei caracteristici în culori ușor pastelate, aceste culori având un efect liniștitor. Pe de altă parte, tinerii preferă culori vii, mai îndrăznețe, care să reflecte personalitatea lor. Pentru mobilier, perdele și pereți, alege culori neutre precum albul, bej și gri, iar finisajele pot avea culoarea lemnului natural. În acest fel poți modifica camera de-a lungul anilor doar prin schimbarea unor elemente puțin costisitoare precum spațiile de depozitare și obiectele decorative.

  1. Folosește mobilier care evoluează

Atunci când copilul tău ajunge la vârsta la care începe să meargă la școală un birou este foarte util pentru a face temele și proiectele de artă. Odată ce cresc, acest birou poate deveni un spațiu pentru studiu. Dar la fel de bine un birou poate deveni o masă pentru toaletă prin punerea unei oglinzi deasupra de birou. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să adaugi câteva rafturi și sertare pentru papetărie, obiecte de machiaj și ai transformat biroul într-o masă de toaletă.

  1. Fă alegeri inteligente în privința mobilierului

Paturile suspendate sunt o alegere distractivă atunci când ai copii de 8 ani, dar sunt mai puțin atractive pentru copiii de 16 ani. Cea mai bună investiție este mobilierul conceput pentru adulți și astfel nu va trebui să înlocuiești mobilierul o dată la câțiva ani. Acesta este un exemplu despre o alegere inteligentă în privința mobilierului.

  1. Nu îți bate prea mult capul în legătură cu mobilierul delicat

Este important să nu cheltui sume foarte mari pe articole de mobilier precum paturi, covoare și spații de depozitare care cu timpul vor avea un aspect neîngrijit. Este mai bine să înlocuiești aceste obiecte cu accesorii noi și puțin costisitoare în momentul în care aceste articole de mobilier și accesorii încep să arate neîngrijit și ponosit. În acest fel camera va arăta tot timpul foarte bine și va rămâne în tendințele cele mai moderne.

Ține cont de aceste sugestii atunci când trebuie să amenajezi camera copiilor tăi. Acestea te vor ajuta să oferi copilului spațiul ideal, iar tu vei reuși să nu cheltui foarte mult pe diverse modificări la camera copilului.