5 sfaturi din partea expertului pentru a cumpăra un cuptor

0
119
5 sfaturi din partea expertului pentru a cumpăra un cuptor

Alegerea unui cuptor poate părea simplă, dar caută un nou model și vei fi surprins de câte inovații vei descoperi. Lista este fără sfârșit: există cuptoare cu ventilatoare, cuptoare cu funcția de auto-curățare, cuptoare complet integrate, dar și cuptoare montate pe pereți, cuptoare independente și cuptoare combo cu sobă.

Cu o astfel de ofertă, sfaturile venite din partea unui expert pot fi extrem de utile atunci când vine vorba despre a cumpăra un cuptor. Iată în ceea ce urmează câteva sfaturi care să te ajute să alegi un cuptor care se ridică la nivelul așteptărilor tale și care se încadrează în bugetul alocat renovării bucătăriei.

1. Calculează bugetul

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să stabilești bugetul. Conform experților în domeniu, majoritatea cuptoarelor care se încadrează în aceleași categorii de prețuri, indiferent dacă vorbim despre prețuri mici, prețuri medii sau cele mai ridicate prețuri de pe piață, sunt în mare parte la fel. Diferența este dată de partea estetică de cele mai multe ori.

2. Caută și analizează oferta

Asigură-te de faptul că petreci suficient timp pentru a analiza oferta atât în mediul online, cât și în magazine. Vizitează acele showroom-uri sau magazine unde poți atinge diferitele cuptoare. Verifică modul în care se deschide ușa cuptorului și verifică de asemenea și poziționarea mânerelor, dar și modul în care acestea funcționează. Aceste lucruri sunt importante și țin de percepția fiecăruia. Trebuie să te asiguri de faptul că acel cuptor pe care îl alegi se ridică la nivelul așteptărilor tale. De asemenea, finisajele reprezintă alegerea personală atunci când vine vorba despre cuptor.

3. Cuptoare în perete vs. Aragazuri independente

Dacă optezi pentru un model de cuptor încastrat în perete sau un cuptor independent este de asemenea o alegere personală și care trebuie să țină cont atât de preferințele tale, cât și de design-ul sau spațiul bucătăriei. Nu ai nevoie de o bucătărie uriașă și strălucitoare pentru a găti bine. Beneficiul de a avea un cuptor în perete este acela că poți să îl poziționezi la înălțimea dorită, dar trebuie mare atenție unde îl poziționezi pentru persoanele mici de înălțime. Pe de altă parte cuptoarele independente sunt extrem de ușor de montat și chiar foarte ușor de mutat în alte locuri în bucătărie dacă te decizi să reconfigurezi bucătăria ta.

4. Alege simplitatea

Există o mulțime de modele de cuptoare de calitate excelentă disponibile pe piață. Experții în domeniu găsesc modelele de bază și simple ca fiind cea mai potrivită alegere, fără ca acele modele care caută să iasă în evidență prin diferite funcționalități super moderne să fie alegerea ideală. Și acest lucru este valabil pentru că cei mai mulți de fapt folosim doar funcțiile de bază, fără a apela la funcționalitățile foarte complexe și moderne ale cuptorului. Cu toate acestea, funcția de grill poate fi foarte utilă.

5. Citește instrucțiunile

Chiar dacă pare evident, este important să citești instrucțiunile oferite de producător pentru cuptorul pentru care ai optat înainte de a te apuca de gătit. Odată ce ai citit instrucțiunile poți începe să experimentezi noul cuptor și să înveți tot mai bine cum să folosești respectivul cuptor. Cu cât folosești mai mult cuptorul, cu atât devii mai familiarizat cu folosirea lui și îi vei găsi cele mai potrivite setări pentru preparate delicioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here