9 trucuri simple, dar minunate, pentru a face micuța ta casă să pară mai mare

0
342
Cum sa faci un spatiu mic sa para mai mare

Multă lume trăiește într-o cameră mică, o casă mică sau doar un spațiu mic. Există numeroase motive pentru care oamenii trăiesc în case mici. Pe de-o parte sunt acei oameni care doar atât își permit din punct de vedere financiar, iar pe de altă parte sunt aceia care s-au săturat să se îngrijească de o casă mare și atunci optează pentru o casă mai mică. Indiferent de motivele pentru care locuiești într-o casă mică, există câteva trucuri care îți pot fi de folos pentru a face ca micuța ta casă să pară mai mare.

1. Folosește culori deschise

Culori deschise in casa

Este important de știut faptul că în funcție de culorile pe care le folosești în interiorul casei, spațiul poate să pară mai mic sau mai mare. Datorită faptului că acele culori închise au tendința de a absorbi lumina, acestea fac ca spațiul să pară mai mic. Dimpotrivă, culorile deschise dau impresia de spațiu mai mare și mai aerisit.

2. Asigură-te că ai casa bine luminată

Camera bina luminata

Casele slab luminate par adesea a fi mai mici decât sunt de fapt. Prin urmare, atunci când locuiești într-o casă micuță este important să te asiguri că aceasta beneficiază de suficient de multă lumină. Dacă lumina naturală este insuficientă, atunci asigură-te de faptul că folosești diverse efecte folosind lumina artificială pentru a lumina suficient interiorul casei.

3. Menține casa ordonată și organizată

Camera organizata

O casă mică în care este dezordine și nu este organizată foarte bine pare încă și mai mică. Mai mult decât atât, îți va fi greu să te descurci în dezordinea dintr-un spațiu redus. Nu există nimic care să facă o casă să pară mai mică decât dezordinea. Prin urmare, încearcă pe cât posibil să elimini lucrurile care nu sunt necesare și astfel să păstrezi ordinea. Podeaua trebuie să fie tot timpul curată și fără prea multe obiecte, iar pereții de asemenea nu trebuie prea încărcați.

4. Folosește oglinzi în locuri strategice

Oglinzi in living

Există studii care arată ca oglinzile pot face ca spațiul să pară mai larg, mai mare. Mai mult decât atât, oglinzile reflectă lumina naturală și artificială, astfel spațiul dând senzația că este mai mare. Pentru un efect cât mai eficient este indicat să plasezi oglinzile lângă fereastră.

5. Folosește elemente precum dungile pentru a mări spațiul

Linii pe mobilier

Folosirea de dungi orizontale și verticale pe mobilier, pe covor sau pe perete va ajuta la senzația de spațiu mai mare. Acest lucru se datorează faptului că dungile vor da senzația de lungime și înălțime mai mari.

6. Aranjează mobilierul într-un mod potrivit spațiului

Mobila aranjata corespunzator

De cele mai multe ori mobilierul ocupă cel mai mult spațiu dintr-o casă. Tocmai de aceea este important să aranjezi mobilierul cât poți de bine, dar și să folosești mobilier multi-funcțional care poate fi folosit în mai multe scopuri.

7. Optează pentru dulapuri de perete

Dulapuri de perete

Dulapurile de perete sunt foarte utile pentru că pot depozita numeroase obiecte și astfel scade presiunea asupra spațiului redus al casei. Mai mult spațiu pentru depozitare înseamnă implicit mai puțină nevoie de mobilier în casă.

8. Pictează tavanul sau folosește un poster de perete

Tavan pictat

Atunci când alegi să colorezi tavanul sau să pui un poster pe tavan vei face ca spațiul camerei să pară mai mare. Orice lucru care te face să te uiți în sus dă senzația de mai mult spațiu în cameră.

9. Utilizează artă creativă pentru pereți

arta decorativa perete

Folosirea elementelor decorative pentru pereți poate contribui de asemenea la senzația de spațiu mai mare pentru o casă mică. Arta poate da senzația de mai multă expansiune a spațiului.

În concluzie, toate cele amintite mai sus pot face ca o casă mică să pară mai mare. Și după cum se poate vedea, aceste trucuri sunt mai simplu de realizat decât multă lume are impresia. Dacă aplici aceste trucuri simple de design interior, atunci o casă mică poate să pară mult mai mare. Iar toate aceste lucruri nu costă foarte mult. Tot ceea ce ai nevoie este puțină creativitate și o bună organizare.