5 argumente pentru a folosi îngrășământ în grădină

0
723
Ingrasamant pentru gradina

Să descoperim împreună de ce un strat de material sau de îngrășământ este un element benefic pentru orice grădină și un avantaj pentru orice grădinar ocupat. Acțiunea de a acoperi grădina cu un strat de material și de îngrășământ deasupra solului ajută la menținerea umidității, la reducerea creșterii buruienilor și la o mai bună sănătate a solului. Iată mai jos 5 argumente pentru care să acoperi cu un strat de material grădina ta.

1. Reglează temperatura solului și previne evaporarea

Stratul de material acționează precum un izolator care oferă adăpost pentru sol în fața vântului și a soarelui. Astfel, acest strat ajută la menținerea solului rece și reduce evaporarea pe durata sezonului cald, iar astfel este nevoie de mai puțină apă pentru solul respectiv. Mai mult decât atât, acest strate de diverse materiale protejează plantele de îngheț pe timpul iernii. Cele mai bune straturi de materiale pentru a păstra temperatura solului și a preveni evaporarea sunt cele din scoarță de copaci, comparativ cu straturile de pietre care rețin căldura.

2. Controlează buruienile

Un strat gros de astfel de materiale care să acopere solul din grădină va controla gradul de creștere al buruienilor prin faptul că lumina care ajunge la sol va fi mult diminuată, iar acest lucru va reprezenta o piedică în creșterea acestor plante problematice care sunt buruienile. Cele mai bune straturi de materiale pentru a controla buruienile sunt cele din așchii de scoarță de copac și din hârtie de ziare. În materie de straturi anorganice, pietrele reprezintă o bună opțiune împotriva buruienilor.

3. Îmbogățește solul

Este foarte probabil ca straturile din materiale organice să se descompună. Astfel este îmbunătățită calitatea apei și retenția de apă din sol și se creează un compost natural. Cele mai bune straturi de materiale pentru un sol sănătos sunt așchiile de scoarță de copaci, compostul, frunzele sau iarba tăiată.

4. Reduce eroziunea solului

Un strat de diferite materiale depus peste sol are și rolul de a reduce eroziunea solului. Astfel, acest strat previne spălarea în suprafață a solului din jurul rădăcinilor plantelor pe durata ploilor torențiale. De asemenea, acest strat de materiale va ajuta la controlul eroziunii solului pentru zonele aflate în pantă. Tipurile de materiale care reduc eroziunea solului sunt materiale anorganice precum pietre și materiale organice precum așchii din scoarță de copac sau hârtie de ziar.

5. Face să arate mai atractiv

Prin acoperirea solului gol, aceste straturi de materiale folosite pentru a acoperi solul din grădină conferă un aspect mai atractiv din punct de vedere estetic. Straturile de materiale și îngrășăminte organice au un aspect rustic și acestea sunt potrivite pentru grădinile naturale, în vreme ce acele straturi anorganice sunt mai izbitoare la privire și sunt mai formale.

Prin urmare, dacă ai o grădină și vrei să acoperi solul cu un strat de material și îngrășământ pentru a îmbunătăți solul, pentru a-l proteja și pentru un aspect mai plăcut din punct de vedere estetic, tot ceea ce trebuie să faci este să ții cont de aspectele enunțate anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here