spot_img

Copacii Bonsai sunt noua tendință pentru începătorii grădinăritului

În ultima perioadă copacii Bonsai câștigă tot mai multă popularitate pentru spațiile interioare. Atunci când vorbim despre Bonsai vorbim despre activități specifice horticulturii, dar și o întreagă latură artistică. Acești mici copaci sunt cu atenție sculptați astfel încât să creeze peisaje în miniatură chiar pe masa din cameră. Designerii apreciază forma lor îndrăzneață și iubitorii de plante adoră viața pe care acești copaci o aduc în orice spațiu.

Bonsaii sunt plante care sunt pur și simplu micșorate intenționat prin tăierea rădăcinilor și crengilor. Plantele sunt de obicei specii de copaci, dar arbuștii pot fi de asemenea sculptați precum bonsaii. Aceste plante sunt ținute într-un ghiveci micuț tocmai pentru a limita creșterea. Tăierea cu grijă ajută la crearea unor forme fantastice crengilor. Astfel iau naștere forme unice și adevărate opere de artă din astfel de plante cum sunt Bonsaii.

Bonsaii ca și plante de casă

Planta Bonsai

Structura în sine a unui copac Bonsai este ceea ce atrage privirile atunci când o astfel de plantă se află pe masa din sufragerie sau în fereastra casei. În vreme ce alte tipuri de plante suculente au o mărime limitată, un Bonsai poate fi sculptat astfel încât să fie de câțiva centimetri sau zeci de centimetri înălțime, dar poate de asemenea să fie lăsat să crească mult mai mult. Pentru o potrivire perfectă este important să alegi un copac Bonsai care să fie proporțional cu spațiul unde acesta urmează să fie crescut.

La fel ca și alte plante suculente, și copacii Bonsai pot fi folosiți într-o mulțime de spații pentru casă, fie că vorbim de spații interioare sau de spații exterioare. Mulți dintre acești copaci Bonsai cresc foarte bine atunci când sunt mutați în aer liber pe perioada sezonului de creștere. Ei sunt adesea mutați în interiorul casei pe perioada sezonului rece din vreme ce temperaturile de îngheț pun în pericol aceste plante. Umiditatea ridicată combinată cu temperaturi sub zero grade Celsius pot dăuna tulpinii și frunzelor copacilor de Bonsai. De asemenea, astfel de condiții atmosferice pot conduce la mărirea volumului solului din ghiveci și implicit apare riscul ca ghiveciul să se crape. Atunci când este crescut în interior, un Bonsai preferă un mediu cu o lumină puternică și cu un sol suficient de umed.

Alege-ți Bonsaiul preferat

Deși există o mulțime de plante suculente pentru spații interioare, există numeroase specii de plante exotice atât din categoria copacilor, cât și din categoria arbuștilor care pot fi sculptate sub forma unui Bonsai. Îngrijirea este foarte similară atât pentru copaci, cât și pentru arbuști. Cu toate acestea, aspectul diferitelor specii de Bonsai este foarte divers de la o specie la alta. De asemenea, există specii de Bonsai care sunt mereu verzi tot timpul anului, dar există și specii de Bonsai care își pierd frunzele în anumite perioade ale anului.

Cum să crești și să îngrijești un copac Bonsai?

Copacul Bonsai

La fel ca și alte plante suculente, creșterea copacilor Bonsai este relativ simplă. Spre deosebire de alte plante suculente, odată ce acești copaci au găsit un mediu optim de creștere, ei vor continua să crească pentru multe decenii. Cantitatea de lumină și de apă depinde în funcție de tipul de Bonsai pe care îl sculptezi. Spre exemplu un copac Bonsai de plajă prosperă într-un sol uscat, pe când un Bonsai de tip ienupăr crește bine atunci când solul este lăsat să se usuce bine între perioadele când este udat.

Mai mult decât atât, ghivecele mici și puțin adânci sunt esențiale pentru creșterea de Bonsai. Există foarte multe modele de astfel de ghivece special create pentru Bonsai. Alegerea ghiveciului potrivit pentru un Bonsai începe cu analizarea mărimii acestui copac. Alege pur și simplu mărimea potrivită pentru rădăcinile Bonsaiului dorit, dar și o culoare și o formă care să completeze bine spațiul, iar apoi începe să plantezi Bonsaiul tău.

Related Articles

Stay Connected

14,922FaniÎmi place
1,443CititoriConectați-vă
10,814AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

Latest Articles