Cum să crești propriile plante Aloe Vera la timp pentru vară

0
606
Planta Aloe Vera

Cu toate că poate te-ai aștepta ca plantele de Aloe Vera să găseasca în lumina și căldura soarelui factori propice pentru a crește în cele mai bune condiții, trebuie spus că acest lucru nu este așa. Altfel spus, ar fi prea ușor pentru a crește plantele de Aloe Vera dacă aceste plante ar înflori chiar pe timpul verii. Trebuie subliniat faptul că a crește plante Aloe Vera nu este nicidecum dificil și tocmai ai ajuns în locul potrivit pentru a afla mai multe despre cum pot fi crescute astfel de plante. În ceea ce urmează vei descoperi care sunt acele câteva secrete care te pot ajuta în a crește propriile plante cu succes pe timp de vară.

Cheia este alegerea solului potrivit

Sol Aloe Vera

Plantele de Aloe Vera sunt plante suculente și tocmai din acest punct de vedere alegerea tipului de sol poate reprezenta cheia succesului sau eșecul în creșterea acestor plante. Astfel, specialiștii recomandă un sol mai nisipos și cu un pH neutru ca fiind cea mai inspirată alegere pentru solul în care urmează să crești plantele de Aloe Vera. O foarte bună alegere o reprezintă întotdeauna amestecul de soluri pentru cactuși și cele pentru plante suculente.

Nu trebuie lăsate direct în lumina soarelui

Aloe Vera

La fel de important precum alegerea solului potrivit, alegerea locului unde este amplasată planta de Aloe Vera reprezintă un alt aspect decisiv pentru creșterea cu succes a acestor plante. Prea multă lumină de la soare poate să ucidă aceste plante. Și din vreme ce plantele de Aloe Vera sunt plante suculente, acestea prosperă foarte bine într-un mediu unde lumina soarelui ajunge doar parțial.

Alegerea ghiveciului potrivit este foarte importantă

Cum sa cresti Aloe Vera

Pe lângă tipul de sol și amplasamentul acestor plante, mai există un alt aspect extrem de important și anume alegerea tipului de ghiveci unde urmează să plantezi Aloe Vera. Conform specialiștilor în creșterea plantelor de Aloe Vera, pentru ca un ghiveci să fie potrivit pentru astfel de plante este important ca acesta să respecte anumite condiții, și anume să fie la fel de înalt pe cât este de adânc și să aibă cel puțin o găurică pentru scurgerea apei în partea de jos a ghiveciului.

Pași pentru plantarea propriei Aloe Vera

Acum că ai găsit locația perfectă pentru creșterea plantei de Aloe Vera, tipul de sol potrivit și ghiveciul ideal pentru această plantă, este momentul să treci la treabă și să o plantezi. Pentru acest lucru trebuie să urmezi anumiți pași după cum urmează:

  • Curăță sau clătește ghiveciul unde urmează să plantezi Aloe Vera;
  • Înainte de a adăuga solul lasă ghiveciul să se usuce complet;
  • Pune o hârtie sau un material pe fundul ghiveciului pentru a evita astfel ca pământul să pătrundă în găurica pentru scurgerea apei;
  • Scoate planta de Aloe Vera din vasul în care este inițial;
  • Curăță murdăria sau pământul în exces de pe rădăcinile plantei;
  • Umple ghiveciul o treime cu sol;
  • Pune planta de Aloe Vera peste pământul din ghiveci;
  • Acoperă restul de spațiu rămas cu pământ având grijă să acoperi complet rădăcinile plantei;
  • Între marginea ghiveciului și sol trebuie să rămână un spațiu de câțiva centimetri pentru ca frunzele să nu fie acoperite deloc cu pământ.

Foarte important de reținut este faptul că aceste plante de Aloe Vera nu trebuie udate în prima săptămână după ce au fost plantate. Acest lucru are rolul de a proteja rădăcina. Cu siguranță aceste sfaturi îți vor fi utile în creșterea propriilor plante de Aloe Vera.

Aloe Vera

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here