Este timpul să elimini din dormitor aceste lucruri pentru totdeauna

0
424
Dormitor fara tehnologie

Fiecare cameră a locuinței tale este destinată unui anumit scop. Bucătăria este pentru a asigura hrană, sufrageria este destinată relaxării, iar sala de mese pentru tovărășie. Iar despre scopul dormitorului nu trebuie să intrăm în detalii. Cu toate că fiecare cameră a casei tale este foarte importantă, există numeroase argumente pentru care dormitorul este de departe cea mai importantă dintre ele. Dormitorul este locul tău pentru a te retrage, pentru a-ți găsi pacea, altfel spus este sanctuarul tău. Această cameră este locul unde te retragi pentru a te întinde și a te odihni preț de 6-8 ore astfel încât să funcționezi la capacitate maximă în ziua următoare. Tocmai datorită faptului că dormitorul este diferit de alte camere ale casei, pentru acesta trebuie să fie un set de reguli diferite. Și este o regulă cu privire la dormitor pe care foarte mulți dintre noi o încălcăm, și anume aceea de a nu avea tehnologie în dormitor.

Cu siguranță ai auzit de faptul că orice telefon, laptop sau televizor în dormitor poate afecta somnul. De fapt, un dormitor fără tehnologie înseamnă mai mult decât doar un somn mai bun, ci înseamnă un somn mult mai odihnitor ce va contribui la mai multă energie pentru fiecare zi. Mai mult decât atât, un dormitor fără tehnologie va îmbunătăți relația ta cu partenerul, dar și starea generală de bine. Pe scurt, un dormitor fără tehnologie va contribui la un grad de fericire mai mare pentru orice persoană. Și până la urmă cine nu își dorește acest lucru?

Este important să vedem care sunt aspectele care fac din combinația dormitor și tehnologie una care ne afectează pe fiecare dintre noi. Primele efecte se referă la cele fizice, iar aici ne referim la faptul că în perioada în care tehnologia nu exista corpul uman era programat din punct de vedere natural să se trezească atunci când era lumină. Acest ritm natural de a te trezi și de a adormi poate fi afectat de prea multă lumină, iar toate sursele de tehnologie folosesc lumina albastră. Lumina albastră este reflectată de la soare pe timpul orelor cu lumină naturală, dar tot la fel este produsă și de telefoane, laptop-uri sau alte electronice. Această lumină albastră ne stimulează și astfel ne ține treji. Practic nu poți avea un somn profund și odihnitor când există elemente în jur care îi transmit corpului tău că este momentul să se trezească.

Un alt element care ne poate ține cu atenția într-o altă parte este teama a rata ceva, iar acest lucru este strâns legat de social-media din zilele noastre. Fiind mereu bombardați cu noutăți și informații, avem tendința de a fi mereu conectați la actualitate. Mai mult decât atât, de foarte multe ori putem avea senzația că dacă dormim nu avem cum să ne îndeplinim obiectivele care ne sunt solicitate de societate pentru a fi apreciați. Dar cum poți face acest lucru dacă nu dormi corespunzător astfel încât să te odihnești?

Tehnologia în dormitor înseamnă distragerea atenției și distrugerea intimității. Atunci când ai laptop-ul deschis ești mereu tentat să vezi ce mai ai de lucru, iar acest aspect te va distrage de la somn. Mai mult decât atât, dormitorul trebuie să fie destinat doar pentru dormit și pentru sex. Dacă vrei să te bucuri de intimitate, să discuți cu partenerul despre ziua ce a trecut, despre visele voastre sau dorești să te bucuri de apropiere fizică, atunci trebuie ca între voi să nu intervină niciun laptop sau telefon. Doar astfel se poate construi o intimitate sănătoasă între parteneri.

Acum că am aflat care este impactul negativ asupra noastră atunci când avem tehnologie în dormitor, haide să vedem cum putem evita aceste lucruri. Televizorul nu are ce căuta în dormitor, iar laptop-ul poate fi păstrat peste noapte într-o altă cameră. Referitor la telefon, și acesta poate fi pus undeva mai departe de noptieră astfel încât doar telefoanele de urgență să fie un motiv pentru care să te trezești. A renunța la tehnologie în dormitor este un proces de urmat și necesită timp. Dar cu pași mici poți face progrese mari. Somnul este important, iar un somn bun este crucial pentru o stare de bine, pentru sănătate, pentru fericire și pentru intimitatea cu partenerul. Iar e-mailurile tale vor fi cu siguranță acolo și dimineață când te trezești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here