Locuri de filmare din Game of Thrones pe care le poți vizita

0
410
Dubrovnik din Game of Thrones

Game of Thrones este unul dintre cele mai apreciate seriale la nivel mondial, iar pentru cei care nu știau s-a filmat în zone reale. Într-adevăr Westeros este un regat fictiv, dar locațiile de filmare sunt foarte reale după cum vei vedea în următoare parte a articolului:

Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik Game of Thrones

Vechiul Oraș din Dubrovnic, o locație UNESCO, a luat denumirea de King’s Landing în Game of Thrones. Vizitează zidurile medievale și privește Fortul Lovrijenac (fictivul Golf Blackwater) sau dacă întrăznești mergi pe scările rușinii pe care a mers Cersei Lannister.

Cu toate acestea pregătește-te de aglomerație, Dubrovnik a avut o creștere explozivă în turism în ultimii ani datorită expunerii din serial.

Islanda

Islanda Game of Thrones

Mica națiune nordică se află în fundalul diverselor locații din Westeros. Ghețari geroși, cum sunt Snæfellsjökull și Svínafellsjöku, au rolul iernii pustiite de la nord de Zid. Sculptura de stâncă al lui Kirkjufell este muntele în formă de vârf de săgeată în show, un reper folosit frecvent în serial. Între timp, canionurile înguste, pline de mușchi din Hengill și Parcul Național Thingvellir au jucat rolul ținuturilor muntoase, acoperite de nori din Vale.

Gazteșigatxe, Spania

Gazteșigatxe Game of Thrones

Această insulă stâncoasă de pe coasta de la Bermeo din apropiere de Bilbao, Spania, este locația reală a lui Dragonstone. Deși castelul ancestral al lui Targaryen este un rezultatul unor efecte speciale serioase, scările înșelătoare și șerpuite există cu adevărat.

La fel ca Dubrovnik, Gaztelugatxe a văzut un influx masiv de trafic. În 2017, El Pais a raportat 75,000 de turiști doar în luna Iulie.

Irlanda de Nord

Irlanda de Nord Game of Thrones

Cu peste 25 de locuri de filmare, incluzând principalul soundstage al studiourilor Titanic din Belfast, Irlanda de Nord este „Casa Tronurilor” neoficială. Una dintre cele mai cunoscute este Castelul Ward, aka proprietățile Stark din Winterfell. Această proprietate istorică, ce face parte din Trustul Național, oferă tururi tematice ghidate, cursuri de tir cu arcul și anul trecut a ținut un festival Winterfell în septembrie.

Sevilla, Spania

Sevilla Game of Thrones

Alcazar din Sevilla este Sunspear, casa familiei Martell și a Șerpilor de Nisip. Chiar dacă nu ești un fan al show-ului HBO, arhitectura palatului Mudejar și grădinile din împrejurimi sunt o priveliște excelentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here