[P] Micropiloții – O soluție perfectă atunci când alte metode de fundație nu sunt adecvate

0
738
Micropiloti Suceava

Micropiloții sunt un element de fundație adânc construit folosindu-se o carcasă de oțel de înaltă rezistență, cu diametru mic și/ sau bară filetată.

Micropiloții au o gamă largă de utilizări și au devenit o metodă modernă de susținere și reasistare a fundațiilor și stabilizarea versanților.

Micropiloții sunt de obicei proiectați în grupuri mici sau grupuri mari, fiecare având în mod normal o cantitate egală de sarcină. Micropiloții au rolul de a rezista la compresie, tensiune și forțe laterale.

Caracteristicile unice ale micropiloților reprezintă o soluție perfectă atunci când alte metode de fundație nu sunt adecvate.

Avantajele micropiloților sunt:

  • Funcționează la compresie și tensiune
  • Se instalează ușor în spații limitate
  • Nu există vibrații dăunătoare sau zgomot pentru structurile înconjurătoare
  • Oferă suport structural
  • Întăresc fundațiile
  • Sporesc stabilitatea masei

Aplicațiile micropiloților:

  • La baza structurilor existente
  • Reamenajare seismică
  • Armare pentru stabilizarea pantei
  • Sprijin pentru excavație

Micropiloții sunt utilizați în general atunci când există condiții dificile ale solului cum ar fi obstrucții naturale sau provocate de om, teren sensibil cu structuri adiacente, acces limitat sau geologie carstică. Sunt utilizați în mod obișnuit pentru a înlocui sistemele de fundație deteriorate, pentru renovarea structurilor, pentru a sprijini structurile afectate de construcții adiacente, pentru reamenajarea seismică, inclusiv terasament, pantă și stabilizarea alunecărilor de teren.

O companie de top care se ocupă de instalarea micropiloților în județul Suceava și nu numai este Damifor Tehnic din Rădăuți.

Una din lucrările realizate de companie a fost efectuată în zona industrială a orașului Suceava, unde beneficiarul a dorit relocarea unor utilaje ce în timpul funcționării transmiteau sarcini dinamice terenului de fundare. În urma studiului geotehnic și proiectului efectuat de Damifor Tehnic din cauza imposibilității utilizării vechii soluții de fundare, s-a recomandat înlocuirea cu micropiloți cu diametrul de 400 mm având fișa de 15 metri executați pe loc cu cofraj recuperabil.

Damifor Tehnic este o companie specialiată în foraje pentru alimentări cu apă, studii geotehnice, foraje geotermale, micropiloți și alte servicii conexe care își desfășoară activitatea în județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Bistrița și Neamț.